Wij begrijpen dat het voor u en degene die u bijstaat een hele opgave is om in de wereld van zorg en ondersteuning uw weg te vinden. 

Zo heeft u – potentieel – te maken met drie verschillende wetten op het gebied van zorg en ondersteuning: Zvw, Wmo en Wlz. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een Persoonsgebonden Budget (PGB) aan te vragen.

Wij hebben jarenlange ervaring en kennen de zorgroutes uitvoerig. Wij kunnen u adviseren welke mogelijkheden er zijn en u stap voor stap helpen in de aanvraag van een persoonsgebonden budget om de zorg aan huis mee te betalen. Neem contact me ons op: 071-2301240 of mail naar clientadvies@adryzorg.nl 

Drie verschillende wetten

Persoonsgebonden Budget (pgb)

Persoonsgebonden Budget (pgb)

De zorg bij Adry kunt u ook (deels) zelf betalen met een pgb (persoonsgebonden budget). Een pgb kunt u aanvragen met een zogenaamde ‘zorgindicatie’. Een persoonsgebonden budget (pgb) is een bedrag waarmee u zelf zorg en ondersteuning kunt inkopen. U bepaalt zelf hoe, wanneer en van welke aanbieder u de hulp en ondersteuning wilt ontvangen.

Waar vraag ik een pgb aan?

Het ontvangen van thuiszorg met een zorgindicatie is in drie verschillende wetten geregeld. Onder welke wet u valt, hangt af van uw specifieke situatie. Welke zorg heeft u nodig? En welke instantie levert die zorg? En vervolgens is die instantie ook het loket waar u moet zijn voor uw pgb-aanvraag.